Historien om Hanuman - mot og styrke i overganger

Aug 03, 2024

I dag ønsker jeg å fortelle deg en historie. 

Dette er historien om apeguden Hanuman som er en trofast tjener av prins Rama. 

Da Hanuman var ung, fikk han mektige krefter fra Guden Shiva så han kunne fly raskt som vinnen og vokse seg større og sterkere enn fjellet. 

Men Hanuman var ung og umoden, og brukte kreftene til å narre andre. En dag lurte han en munk som hadde brukt hele sitt liv på å praktisere meditasjon. Munken ble så sint at han fratok Hanuman kreftene sine. 

Flere år går. Hanuman blir mer voksen og moden, og får en jobb på slittet som tjener for Prins Rama og Prinsesse Sita. 

Men en dag, blir prinsesse Sita kidnappet av fienden, Kong Ravana. Prins Rama sender tjenerne sine ut over hele India, og når Hanuman kommer helt sør i landet, kan han se over til øya Lanka hvor Kong Ravana holder til. Hanuman blir lei seg for at han ikke lengre har kreftene sine og ber til Gudene. Gudene ser at Hanuman nå ønsker å bruke kreftene til hjelpe andre og han makten tilbake. 

Hanuman tar et enormt steg over havet og hopper hele veien til Lanka hvor han finner Prinsesse Sita. Men når Prins Rama kommer for å redde henne, bryter det ut krig mellom prinsen og kong Ravana. I slaget blir fetteren til Prins Rama såret og selv ikke prinsens lege kan heale han uten en hellig plante fra gjellene i Himalaya. 

Hanuman er den eneste som kan nå frem i tide. Han tar et nytt steg over hele India og flyr raskt som vinden, men da han kommer til Himalaya er det så mange planter at han ikke vet hvilken han skal velge. Hanuman vokser seg større enn fjellet, løfter det opp og tar det med seg tilbake til Lanka, hvor legen kan finne den riktige planten og redd fetteren til Prins Rama. Historien ender godt og de kan dra tilbake hjem. 

Historien kan representere mot til å ta det store steget selv om det føles skummelt og vanskelig. 

Og kanskje du er der nå? 

Sommeren er en tid for overganger. Kanskje du er ferdig med studier og skal inn i din første "ordentlige" jobb? Kanskje du skal flytte? Starte i ny jobb? Nytt miljø? 

Hva enn som foregår i livet ditt akkurat nå, inviterer jeg deg til å finne motet og styrken fra Hanuman. Våg å ta det steget du trenger for å se den endringen du ønsker i ditt liv. 

Stay connected with news and updates!

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.
Don't worry, your information will not be shared.

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.