Pling! sjekke varsling… uro… pling!

Jeg har alltid mye på hjertet og har alltid lyst til å skrive og dele, men veldig ofte blir det veldig mange tanker på en gang og jeg klarer ikke helt få ting ned på papiret. Da har jeg veldig lett for å klandre meg selv for å tenke for mye og for å hele tiden bli distrahert av nye tanker og ideer. Og ikke minst klandrer jeg meg selv fordi det er nettopp dette jeg skal være flink på; det å ha orden på tankene mine, fordi jeg mediterer mye. Det er kanskje et bevis på at folk som mediterer heller ikke alltid har kontroll og ro i hodet? Uansett, så har jeg innsett at det hvertfall ikke er noe poeng i å klandre seg selv og slutte å skrive av den grunn.

Jeg tror mye av kaoset kommer av mange inntrykk i løpet av en dag. Det er spesielt merkbart på dager hvor jeg scroller liiiitt for mye på sosiale medier. Hjernen jobber på spreng for å sortere alle inntrykkene, i tillegg til å finne min plass oppi alt. Det kan ikke være lett selv for den kloke hjernen vår. Jo mer jeg scroller på sosiale medier, jo oftere jeg sjekker om det har kommet nye varslinger desto mer rastløs blir jeg og desto vanskeligere er det å holde fokus. For eksempel kan jeg ta opp en bok og bare etter en halv side føler jeg en nærmest uimotståelig trang til å sjekke telefonen. Er ikke det sykt? Jeg klarer ikke lese en HALV side engang før hjernen kobler ut og fokuserer på hva som skjer på den lille tingen av en “smart”-telefon.

I kveld satte jeg meg i vinduskarmen og la telefonen ute av syne, og bestemte meg for å les minst ett kapittel før jeg sjekket. Jeg kjente at kroppen reagerte med stress og ubehag uansett hvor spennende jeg synes boka er. Det er ganske skremmende. Fra nå av skal jeg definitivt øve på mindre skjermtid i løpet av en dag.

Hva tenker du om scrolling på sosiale medier og stressymptomer i kroppen?

Vilde Linnea fra Z3engaarden

2 thoughts on “Pling! sjekke varsling… uro… pling!”

 1. Chris André Lee

  Du er veldig flink.
  Sunn tankegang, fint å finne en optimal balanse med skjermtid.
  Tar gjerne tid å finne ut av hva som er ideelt.

  Generelt prøver jeg å ha fokus på mål og ting jeg gjør på, også i mellom slagene stroller jeg gjerne innom tlf.

  Ofte for mange inntrykk av alt mulig her og, noe sykt deilig er å være uten teknologi i naturen eller «på landet» og bare «gjøre ingenting» haha

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *