Frivillig inngrep og irriterende sannhet

Jeg er lei.

Jeg tenker bare negativt.

Jeg klandrer meg selv… Det var jo tross alt mitt valg.

Frivillig under kniven
For et par dager siden var jeg med på et forskningsprosjekt hvor jeg frivillig la meg under kniven for å ta ut en del av muskelen i BEGGE lårene. Lite visste jeg, (mulig jeg ikke hadde lest informasjonen godt nok), at jeg ikke skulle klare å gå på flere dager. Jeg hadde selvfølgelig dagene booket opp med jobb og bare timer før inngrepet bestemt meg for å starte trening frem mot Birken. Og så ble jeg sittende da. Eller liggende i tre dager. Det høres jo egentlig deilig ut det; ligge rett ut i et par dager og se på Netflix og ikke trenge å være sosial. Og i bunn og grunn burde jeg vel skrive et innlegg om hvor takknemlig jeg tross alt er for at jeg til det normale har bein som faktisk fungerer optimalt. Men jeg var ikke takknemlig, jeg var ikke glad for å få noen dager til “å slappe av”.

Patetisk sliten
Faktisk er jeg mer sliten og mindre motivert til å komme i gang igjen enn jeg har vært på lenge. Tre dager med selvmedlidenhet, lite empati (for det var jo tross alt min egen feil, så det er jo forståelig) og et forsøk på å se fremover og tenke positivt har gjort meg stressa, sur og lei. Jeg har grått og vært frustrert, men ikke følt at jeg kan gi uttrykk for det når jeg på en måte ba om det selv. Så hva er det jeg egentlig prøver å fortelle?

Irriterende sannhet
Noen ganger bikker livet litt uventa imot selv om det er en konsekvens av egne valg. Da er det lett å føle at man ikke kan gi utrykk for smertene og ubehaget det fører med seg både fysisk og psykisk. Ja, det var jeg selv som valgte å bli med på forskningsprosjektet, men det betyr ikke at jeg ikke skal ta reaksjonene mine på alvor. Noen ganger trenger man å lære å godta at ting ikke ble helt som planlagt, og at det er helt greit. Lesson learned har føltes som ikke en dritt mens jeg har skrevet dette innlegget, men etter en pause i et forsøk på å finne motivasjon skjønte jeg at når livet setter begrensninger ett sted, så er det om å gjøre å se muligheter et annet. Kanskje irriterende sant og ikke akkurat det første jeg tenkte på da jeg satte meg ned for å skrive gråtkvalt og lei, men jeg som mange andre leter etter inspirasjon, det være seg på Instagram eller en annen plattform, og noen ganger er det den lille boosten fra andre som skal til for å komme i gang selv også.

Om jeg angrer? Jeg kan nok angre en smule når jeg står å surrer gladpack rundt låra for å dusje… Men, til syvende og sist var det en gøy opplevelse til tross for at jeg ble satt ut av spill et par dager i etterkant, og jeg har lært meg selv og kjenne litt bedre og sett muligheter andre steder som jeg ikke ville gjort om jeg ikke var med.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *